Gedoe als groeiversneller

Na maanden van schrijven, herschrijven en finetunen is het eindelijk zover: ons boek heeft een nieuwe naam én een scherper verhaal. Wat ooit begon als RTFM is nu omgedoopt tot Gedoe als groeiversneller.

Waarom deze verandering? Omdat we merkten dat de nieuwe titel precies de kern van het boek raakt. Gedoe is niet iets om te vermijden, het is een kans – een versneller van groei.

Tijdens dit proces hebben we ook de inhoud aangescherpt. We hebben de kernboodschap van het boek nog beter verwoord, zodat het direct aansluit bij de uitdagingen waar leiders vandaag de dag mee te maken hebben. Of het nu gaat om complexe groepsdynamiek, veranderprocessen, of de balans tussen chaos en stabiliteit, Gedoe als Groei-versnellerbiedt praktische inzichten en tools om je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Met de puntjes op de i en een titel die de boodschap echt uitdraagt, zijn we klaar om dit boek de wereld in te sturen. Hieronder vind je alvast de nieuwe achterflap en een kijkje in de inhoudsopgave.


De winst van het boek storten we in het Fonds Microkrediet om ondernemers in ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het realiseren van hun droom.

ACHTERFLAP

In een wereld vol verandering en onzekerheid hebben leiders in elke sector – van onderwijs en zorg tot overheid en bedrijfsleven – de mogelijkheid om hun organisaties op een nieuwe, diepere manier te leiden.

Gedoe als groeiversneller biedt je de inzichten om je als leider te ontwikkelen. Je begint met leiding geven aan jezelf, zodat je meer bewust wordt van je patronen en gedrag. Zoals Einstein zei:

“We kunnen een probleem niet oplossen met dezelfde manier van denken die het heeft veroorzaakt.”

Dit boek helpt je om op een ander niveau te denken en te handelen.

Vanuit dat nieuwe bewustzijn kun je leiding geven aan je organisatie, waardoor energie weer stroomt en veranderkracht toeneemt. Zo doorbreek je het patroon van “als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Met inspirerende voorbeelden en praktische inzichten laat Gedoe als groeiversneller zien hoe je als leider toekomstbestendigheid kunt realiseren. Of je nu een organisatie leidt in een tijd van verandering, te maken hebt met complexe groepsdynamiek of zoekt naar meer balans in je team. Je ervaart een dynamische balans tussen chaos en stabiliteit – de noodzakelijke evolutie voor duurzame groei.

We nodigen je uit om met praktische wijsheid te leiden en ruimte te maken voor een cultuur van verantwoordelijkheid, bewustzijn en toekomstbestendigheid.

Jouw persoonlijke groei is het geschenk dat je organisatie nodig heeft.
Dit boek helpt je die stap te zetten.

INHOUDSOPGAVE

Open brief aan alle leiders
Open brief aan alle medewerkers
Opbouw van het boek
De MENS serie
DEEL I: Casus Heel BV
Het piept en kraakt
Ruimte voor aantekeningen
Veranderen is lastig
Ruimte voor aantekeningen
Terug bij af?
Ruimte voor aantekeningen
Overgenomen worden en jezelf blijven
Deel II: Wat gebeurt er onder de radar?
Veranderen; tips and tricks
De grote veranderstappen
De brein bril
De biologische bril
De energetische bril
Levenscyclus van organisatiesystemen
De klok van Looten nader beschouwd
1e kwartier; een frisse start
2e kwartier; behoefte aan structuren
3e kwartier; de ellende begint
4e kwartier; de ellende ontploft in het gezicht
Interventies om de klok terug te draaien naar vitaliteit
DEEL III werkboek 
Nawoord 
Inspiratiebronnen

Meer lezen?

Liefdestalen: Hoe ze je relaties verdiepen en versterken

Deze blog bespreekt de zes liefdestalen, waaronder een extra zesde: houden van de mensen...

Faalangst loslaten

Leer hoe perfectionisme en faalangst je kunnen tegenhouden en ontdek manieren om deze patronen...

Van conflict naar rust: Een sessie vol inzichten

Tijdens een coachsessie met ondernemer Jelmer kwamen we al snel tot de kern: hij...

Gedoe als groeiversneller

In een wereld vol verandering en onzekerheid hebben leiders in elke sector – van onderwijs en zorg tot overheid en bedrijfsleven – de mogelijkheid om hun organisaties op een nieuwe, diepere manier te leiden. Gedoe als groeiversneller biedt je de inzichten om je als leider te ontwikkelen. Je begint met leiding geven aan jezelf, zodat je meer bewust wordt van je patronen en gedrag. Zoals Einstein zei: "We kunnen een probleem niet oplossen met dezelfde manier van denken die het heeft veroorzaakt." Dit boek helpt je om op een ander niveau te denken en te handelen. Vanuit dat nieuwe bewustzijn kun je leiding geven aan je organisatie, waardoor energie weer stroomt en veranderkracht toeneemt. Zo doorbreek je het patroon van "als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg." Met inspirerende voorbeelden en praktische inzichten laat Gedoe als groeiversneller zien hoe je als leider toekomstbestendigheid kunt realiseren. Of je nu een organisatie leidt in een tijd van verandering, te maken hebt met complexe groepsdynamiek of zoekt naar meer balans in je team. Je ervaart een dynamische balans tussen chaos en stabiliteit – de noodzakelijke evolutie voor duurzame groei. We nodigen je uit om met praktische wijsheid te leiden en ruimte te maken voor een cultuur van verantwoordelijkheid, bewustzijn en toekomstbestendigheid.

Succesvol ondernemen

Ontdek de geheimen van succesvol ondernemen met het boek van Benno Rijpkema. Wil jij weten hoe je als ondernemer alles wat je aanraakt in goud kunt veranderen? In Succesvol Ondernemen deelt Benno Rijpkema de essentiële inzichten en ervaringen van 100 topondernemers. Dit boek geeft je niet alleen praktische tips, maar laat je ook zien hoe jij als ondernemer jouw energie en overtuigingen kunt inzetten om succes aan te trekken. Met onderwerpen zoals positieve en negatieve trillingen, visualisatie, en geïnspireerde acties, krijg je handvatten om je dromen te realiseren en jouw onderneming naar nieuwe hoogten te brengen. Het is niet alleen een boek om te lezen, maar een werkboek om in de praktijk toe te passen, zodat jij het verschil maakt tussen middelmatigheid en grootsheid. Begin vandaag nog met het creëren van jouw succes. Bestel nu en zet de eerste stap richting een succesvolle toekomst!