Je zult blij zijn als je moe wordt…

Oorspronkelijk van Myriam Aram

‘Wanneer zal ik ooit gelukkig zijn?’, vroeg een persoon aan de oudste en wijste vrouw in het dorp.
WANNEER JE MOE WORDT – reageerde ze.

De oude dame glimlachte gewoon met sympathie en zei:
Wanneer je er moe van bent geworden om je zorgen te maken over morgen.
Wanneer je er moe van bent geworden om jezelf te vergelijken met anderen.
Wanneer je er moe van bent geworden om te onthouden wat er is gebeurd, wat er uit je leven is weggegaan en wat er had kunnen zijn.
Wanneer je er moe van bent geworden om anders te willen zijn, en stopt met focussen op wat je mist.
Wanneer je er moe van bent geworden om weerstand te bieden, met jezelf te vechten en de wensen van je ziel te volgen om te stoppen met je boos, schuldig en beschaamd te voelen.

Zoals een zaadje zich over de aarde opent, op het moment dat je moe wordt, zal er een onwrikbare keuze in je opkomen: een keuze om gelukkig te zijn.

Net zoals het zaad het leven kiest.

Meer lezen?

Gedoe als groeiversneller

Bestel het boek Gedoe als groeiversneller en leer alles hoe je problemen in kunt...

Liefdestalen: Hoe ze je relaties verdiepen en versterken

Deze blog bespreekt de zes liefdestalen, waaronder een extra zesde: houden van de mensen...

Faalangst loslaten

Leer hoe perfectionisme en faalangst je kunnen tegenhouden en ontdek manieren om deze patronen...

Gedoe als groeiversneller

In een wereld vol verandering en onzekerheid hebben leiders in elke sector – van onderwijs en zorg tot overheid en bedrijfsleven – de mogelijkheid om hun organisaties op een nieuwe, diepere manier te leiden. Gedoe als groeiversneller biedt je de inzichten om je als leider te ontwikkelen. Je begint met leiding geven aan jezelf, zodat je meer bewust wordt van je patronen en gedrag. Zoals Einstein zei: "We kunnen een probleem niet oplossen met dezelfde manier van denken die het heeft veroorzaakt." Dit boek helpt je om op een ander niveau te denken en te handelen. Vanuit dat nieuwe bewustzijn kun je leiding geven aan je organisatie, waardoor energie weer stroomt en veranderkracht toeneemt. Zo doorbreek je het patroon van "als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg." Met inspirerende voorbeelden en praktische inzichten laat Gedoe als groeiversneller zien hoe je als leider toekomstbestendigheid kunt realiseren. Of je nu een organisatie leidt in een tijd van verandering, te maken hebt met complexe groepsdynamiek of zoekt naar meer balans in je team. Je ervaart een dynamische balans tussen chaos en stabiliteit – de noodzakelijke evolutie voor duurzame groei. We nodigen je uit om met praktische wijsheid te leiden en ruimte te maken voor een cultuur van verantwoordelijkheid, bewustzijn en toekomstbestendigheid.

Succesvol ondernemen

Ontdek de geheimen van succesvol ondernemen met het boek van Benno Rijpkema. Wil jij weten hoe je als ondernemer alles wat je aanraakt in goud kunt veranderen? In Succesvol Ondernemen deelt Benno Rijpkema de essentiële inzichten en ervaringen van 100 topondernemers. Dit boek geeft je niet alleen praktische tips, maar laat je ook zien hoe jij als ondernemer jouw energie en overtuigingen kunt inzetten om succes aan te trekken. Met onderwerpen zoals positieve en negatieve trillingen, visualisatie, en geïnspireerde acties, krijg je handvatten om je dromen te realiseren en jouw onderneming naar nieuwe hoogten te brengen. Het is niet alleen een boek om te lezen, maar een werkboek om in de praktijk toe te passen, zodat jij het verschil maakt tussen middelmatigheid en grootsheid. Begin vandaag nog met het creëren van jouw succes. Bestel nu en zet de eerste stap richting een succesvolle toekomst!