REIKI

Reiki brengt balans, ontspanning en bevordert genezing

Reiki betekent universele levensenergie. ‘Rei’ (wat universeel betekent) en ‘Ki’ (wat levensenergie betekent). Het is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op universele energie; door levensenergie te laten stromen helpt het blokkades weg te nemen en boost de energie het zelf herstellend vermogen van je lichaam.

Blokkades in je lichaam kunnen manifesteren op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Blokkades zorgen dat je energie niet goed meer stroomt. Als dat het geval is geeft dat klachten op de verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie, frozen shoulder, etc.). Reiki pakt de oorzaak aan; het ondersteunt je op de vier niveaus en helpt je om weer in balans te komen.

Reiki is geen vervanging klassieke geneeskunde. Het kan wel een hele mooie aanvulling zijn als ondersteunende therapie om genezing te versnellen en/of pijn te verminderen. Je pakt klachten holistisch aan in plaats van enkel fysiek. Het is goed om te beseffen dat Reiki geen wondermiddel is dat je van al je klachten afhelpt. Het kan bijvoorbeeld geen gebroken been of kanker genezen.

Waarom zou je een Reiki behandeling willen?

Het is een manier om je gezondheid te verbeteren door het zelfherstellend vermogen van het lichaam een boost te geven, en om te groeien op persoonlijk gebied. Daarnaast helpt het je op mentaal gebied (zoals stress of chaos in je hoofd) en op emotioneel vlak (zoals opgekropte gevoelens). Ofwel: het is een holistische methode.

- Het helpt ontspannen en stress te verminderen.
- Verlichting van pijn en versnelling van genezing.
- Beter slapen, minder moe, meer focus en energie.
- Het helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen.
- Versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie/gevoel.
- Afvoeren van gifstoffen en versterking van je immuunsysteem.
- Het helpt bij het losbreken van oude patronen die je niet dienen.

Hoe gebruik ik Reiki?
Ik zet Reiki alleen in op specifiek verzoek van de coachee en/of ondersteuning van coachtrajecten. Zie tarieven.