Mijn verhaal

Ik ben geboren als jongste zoon van drie in een warm gezin in Drachten (Friesland). Ik mocht genieten van een onbekommerde jeugd en kreeg veel vrijheden die mijn oudere broers al hadden bevochten. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik onder andere gewerkt in een lokaal bruin cafe waar ik veel mensenkennis mocht opdoen.

In 1994 heb ik de studie Technische Bedrijfskunde afgerond. Al snel was ik aan het werk binnen de uitzendwereld; eerst als intercedent en later in de rol van vestigingsmanager. In 1999 stapte ik over naar de advies- en interim wereld. Als jongeman met een beetje managementervaring kwam ik bij een groot en prestigieus bureau te werken. Na bijna 10 jaar heb ik in 2008 afscheid genomen. Onze gedachten over het te voeren beleid liepen te ver uiteen, het voelde voor mij onverenigbaar.

Achteraf bleek dit een geweldige stap, maar ook doodeng. Ik gaf een goedbetaalde vaste baan op en ging voor mezelf aan de slag. Onzekerheid alom, zeker omdat ook nog eens in dat jaar (2009) de crisis uitbrak. Het zorgde bij mij voor de nodige urgentie om snel te schakelen. Binnen de kortste keren had ik een mooie opdracht en kon een vliegende start maken.

De geboorte van het boek Succesvol ondernemen
De crisis maakte dat ik mijn netwerk om moest schakelen van overheid, onderwijs en zorg naar het bedrijfsleven. Omdat ik nu zelf ondernemer was, stelde ik mijzelf de vraag: “wat moet een ondernemer doen om succesvol te worden?” In mijn vriendenkring had ik een paar ondernemers zitten die ik deze vraag stelde. Het waren stuk voor stuk prachtige gesprekken, waarbij het mij opviel dat deze ondernemers heel graag hun kennis en kunde met mij deelden. Ook stelden zij hun netwerk open voor mij. Binnen afzienbare tijd heb ik via het netwerk ruim 100 succesvolle ondernemers gesproken. De bevindingen heb ik later opgetekend in het boek Succesvol ondernemen.

Benno Rijpkema

Levensprincipes die voor mij leidend zijn in mijn leven

Liefde
Vreugde
Waarheid
Vrije wil
Overvloed
Verantwoorde-lijkheid
Verantwoordelijkheid
Verant-woorde-lijkheid

Het boek was de start van mijn coachpraktijk

Het boek heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van mij als mens, als professional en daarmee ook voor mijn onderneming. Al snel kwamen de lezers van mijn boek - van schooljuf tot directeur en verkoopmedewerker tot wethouder - bij mij aankloppen met de vraag: “Benno, ik snap wat er in je boek staat. Maar ik vind het moeilijk om het handen en voeten te geven in mijn leven. Kun je mij hierbij helpen?” Deze vraag leidde tot de geboorte van mijn coachingspraktijk.

Naarmate de jaren verstreken heb ik mij steeds verder geschoold in de coaching en ook een eigen methodiek ontwikkeld; de Vertragen methode.

In 2020 kwam ik op het spoor van de PSYCH-K® methode na het lezen van het boek De biologie van de overtuiging van Dr. Bruce Lipton. Wat Lipton beschreef over PSYCH-K® zou betekenen dat dit wel eens de heilige graal kon zijn waar iedere coach naar zocht: in een paar minuten tijd overtuigingen veranderen in het onderbewuste. Niet meer 60 dagen of langer via affirmaties op wilskracht iets in het onderbewuste krijgen, maar gewoon in een paar minuten. In 2021 heb ik de opleiding voor PSYCH-K Facilitator afgerond. 

Benno Rijpkema

Wat is mijn definitie van succes?

Sinds het boek Succesvol ondernemen uit is, krijg ik met regelmaat de vraag wat succes voor mij is. Ik haal dan de anekdote aan van een gastles in groep 8 van de basisschool in mijn buurt. Ik vroeg de leerlingen tijdens de les wat ‘ondernemen’ betekent. Hun antwoord was simpel en doeltreffend: iets gaan doen. Op de vraag wat ‘succesvol' is, kreeg ik wederom een helder en simpel antwoord: een doel stellen en die behalen.

Succesvol ondernemen is dus volgens de kinderen in groep 8:
een doel stellen, acties gaan ondernemen om dat doel te behalen en dat doel dan ook behalen.

Als ze mij vragen wat ik dan als succes beschouw, is het vooral niet een groot huis, veel geld, enz. Succes is voor mij:

Het vertrouwen van iemand krijgen dat hij/zij jou als (organisatie)coach accepteert;

Iemand faciliteren een overtuiging te veranderen die helpt om een koers te kiezen die hij/zij graag wil;

De juiste omstandigheden weten te scheppen tijdens het coachgesprek zodat de persoon zich veilig voelt om zich kwetsbaar open te kunnen stellen en te leren;

Een MT begeleiden die zicht krijgt op de eigen rol bij het ontstaan van allerlei problemen in de organisatie;

Iemand inspireren om in harmonie met de omgeving te gaan leven;

Enzovoort.

Elke dag noteer ik in mijn boekje de dingen waarvoor ik dankbaar ben. Mooie momenten die mij dagelijks overkomen. Succes heeft voor mij daarom vele vormen en uitingen. In deze zin is succes dus echt een keuze. Een keuze om bewust te willen zien welke cadeautjes er op jouw pad tevoorschijn komen. En die dan ook vol te omarmen als prachtig mooie cadeautjes. 

Begeleiding van organisaties

In 2015 ben ik samen met mijn collega Pieter Oegema het bedrijf Onbezorgd Ondernemen begonnen. Toen we in 2017 samen een opleiding gingen doen voor het begeleiden van organisatieveranderingen, werden we definitief de wereld van systeem-fenomenologisch kijken ingetrokken. Voor mij gingen de schellen van mijn ogen; nu pas begreep ik waarom sommige veranderingen in teams en organisaties wel en niet lukten.

Na vele mooie opdrachten heben we samen de organisatiescan Wortels van de mist ontwikkeld. Na lang ontwikkelen was het onmogelijke mogelijk geworden: de onderstroom die voor velen onzichtbaar is, konden wij op een verantwoorde wijze statistisch in kaart brengen. Hierdoor werd het onbewuste zichtbaar en daardoor ook vast te pakken. Menig team en organisatie hebben wij op deze wijze succesvol begeleid om van hun gedoe en problemen af te komen.

Onze ervaringen hebben we vastgelegd in het boek R.T.F.M! In dit boek beschrijven we aan de hand van een casus het proces van bewustwording van de problemen tot en met de succesvolle transformatie. 

Mede ingegeven door de crisis van de laatste jaren (2020-2021) zijn mijn collega Pieter en ik meer en meer een eigen richting op ontwikkeld. We werken daarom steeds vaker vanuit onze eigen naam in de markt, al trekken we bij organisatieonderzoeken nog steeds heel graag samen op. De synergie van ons samen willen we onze opdrachtgevers niet ontnemen. 

Benno Rijpkema

Mijn rol, kracht en gereedschapskist

ROL
Het is mijn rol om mensen en organisaties te helpen transformeren naar een wereld waarin we weer leven op basis van, en in overeenstemming met de natuurlijke levensprincipes.

KRACHT
Mijn kracht is het schijnbare complexe weer terugbrengen naar de eenvoud en het toevoegen van een sterke veranderkracht.

Voor mijn werk hanteer ik een scala aan gereedschappen (methodieken, concepten, wetenschapsgebieden, enz.). Ik benoem hieronder de voor mij belangrijkste
(in alfabetische volgorde). 

bedrijfskunde, COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE, EPIGENETICA, KWANTUMFYSICA, PSYCH-K®, PSYCHOLOGIE, PSYCHOSOMATIEK, SPIRITUALITEIT, systeem-fenomenologie (ORGANISATIE- en FAMILIEOPSTELLINGEN), VERANDERMANAGEMENT.

Ontvang 10 x per jaar mijn inspiratiemail

Tijdens mijn werk als coach en adviseur doe ik voortdurend nieuwe inzichten op, waardoor ik weer kan groeien in het begeleiden van individuele mensen en organisatieveranderingen.

Ik deel de inzichten, tips en leerervaringen graag met je via blogs en een inspiratiemail, zodat jij hier ook mee aan de slag kunt gaan voor jezelf en jouw organisatie. De mail stuur ik iedere eerste maandag van de maand, behalve in vakanties. 

Wanneer je deze mail ook wilt ontvangen, schrijf je dan hieronder in voor deze inspiratiemail. 

* indicates required
Vanuit welke rol heb je interesse?