Transformeer de denkpatronen die je stress en gedoe geven en kies voor genieten van een vrolijk en licht leven."

Belemmerende denkpatronen veroorzaken stress en gedoe. Ze zijn ontstaan als een beschermingslaagje om jou echte ik heen. Als je die patronen transformeert naar stimulerende patronen word je weer wie je diep van binnen al die tijd al was.

Je weet jezelf dan weer met succes neer te zetten in de verschillende systemen waarin je functioneert; gezin, werk, de sportvereniging, de buurt, etc. Je verandert van binnenuit naar jouw diepste kern. En vanuit deze diepste kern - waar jij volledig jezelf bent - realiseer jij de resultaten die passen bij jou nieuwe ik.

Wil je checken of je nu stevig in je schoenen staat in deze overweldigende wereld?
Maak dan de Zelfscan via de onderstaande button en bespreek je resultaten in een half uur geheel gratis en vijblijvend met mij.

Warme groet,

handtekening%20Benno%20Rijpkema%20wit
Benno Rijpkema

Wat levert coaching jou op?

Je wordt weer baas over je eigen gedachten en emoties.

Je maakt een einde aan klachten als stress, vermoeidheid, humeurigheid, kwaaltjes en angsten.

Je voelt je fit en energiek, en gaat fluitend door het leven.

Je geniet van het leven en bent een leuk persoon voor je omgeving.

Vertragen methode™

De Vertragen methode™ is een zelf ontwikkelde aanpak van bewezen methodieken en tools uit o.a. de cognitieve gedragstherapie, psychologie, systeemopstellingen (familie en organisatie), verandermanagement, kwantumfysica, epigenetica, psychosomatiek en spiritualiteit. Ook de tools en methodieken op deze site worden gebruikt binnen de Vertragen methode™. 

De 3x3 stappen van de Vertragen methode™
In de Vertragen methode™ ondersteun ik je in 3x3 stappen meester te worden over je gedachten, emoties en angsten. Je staat zelf weer aan het roer in plaats van onbewust en volautomatisch gestuurd worden. Als je kunt vertragen, kun je bewust kiezen welke gedachten je wilt denken, welke woorden je uit gaat spreken en welke acties je uit gaat voeren. En daarmee kun je:
- De verantwoordelijkheid voor jezelf nemen.
- Zelf bepalen wat er gebeurt in jouw leven.
- Zelf bepalen hoe je reageert op gebeurtenissen om je heen.
- Zelf bepalen welke resultaten jij boekt.

Ik heb de Vertragen methode™ opgedeeld in 3 blokken: Hoofd - Hart - Handen.

denken vorm-je-een-beeld
Blok1: Hoofd - bewust worden

In blok 1 word jij je mentaal bewust wat instabiliteit en onrust veroorzaakt in jouw leven. Je weet welke situaties zorgen voor vervelende gedachten en emoties. Je snapt hoe dit doorwerkt in je lichaam en jouw gedrag en welke reacties je hierdoor volautomatisch (en onbewust) geeft. Ik help je ook te achterhalen welke bril jij hanteert.

Na blok 1 doorzie jij jezelf en kun je in het moment kiezen voor andere gedachten, acties en gedrag. 

woorden die-je-uitspreekt
Blok 2: Hart - kiezen voor jezelf

In blok 2 kies je voor jezelf. Ik help je in te zien wat de verandering jou op gaat leveren. Maar ook wat het je kost om de oude manier van denken en doen op te geven. Iets anders doen lijkt heel eenvoudig, maar soms is er moed voor nodig om oud gedrag bij het grofvuil neer te zetten.
Wanneer je de moed hebt verzameld, help ik je inzichtelijk te maken wie je dan wilt ZIJN. Je ontwikkelt een nieuwe bril die je gaat helpen de nieuwe JIJ vol te omarmen.

Na blok 2 heb je vanuit je hart voor de volle 100% voor jezelf gekozen.

Gedachten omzetten-in-concrete-actie
Blok 3: Handen - doen en volhouden

Blok 3 is het afrondende blok. Je gaat nu je nieuwe JIJ in de wereld laten zien. Ik geef je handreikingen om dit vol te houden en niet terug te vallen in oude denkpatronen en gedrag. Ik maak je ook bewust van wat er gebeurt als jij je oude bril blijft hanteren: namelijk exact wat je nu ook al kreeg en waarom je aan de Vertragen methode™ bent begonnen.

Na blok 3 sta je stevig met beide voeten op de grond en ben je trouw aan jezelf. Je doorziet jezelf en je kiest er bewust voor, uit liefde voor jezelf en jouw omgeving, om je nieuwe JIJ in de wereld te zetten. Gefeliciteerd!

Welke methoden en instrumenten gebruik ik?

logo PK-teal-500

PSYCH-K®  
Verander belemmerde overtuigingen in stimulerende
en elimineer stress uit je leven

PSYCH-K® werkt verbluffend eenvoudig om belemmerende overtuigingen te veranderen in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Bovendien verwijder je met deze methode stress tot op celniveau uit je lichaam. Een overtuiging als “ik ben niet goed zoals ik ben” verander je in “ik ben goed zoals ik ben.” Een miniem verschil in de overtuiging, een wereld van verschil in je leven.

De meeste mensen merken na het doen van PSYCH-K een ontspanning in hun lichaam en een beter gevoel. Je graaft met deze methode niet in je verleden. Wat nodig is, is dat je besluit dat je dit wilt veranderen in dat je wel goed genoeg bent. Een overtuiging veranderen kan 5 – 15 minuten duren, het is dus snel en eenvoudig. De verandering die je maakt is zeer krachtig, blijvend en werkt door op onderbewust niveau.

Hoe zet ik PSYCH-K® in?
Het zal je niet verbazen dat ik heel graag werk met PSYCH-K®. Het is een uiterst snelle, effectieve en blijvende methode om:
- snel stress op celniveau te transformeren en
- belemmerende overtuigingen om te zetten in stimulerende overtuigingen.
Coachees met wie ik een balans van PSYCH-K® heb mogen faciliteren staan versteld van het effect. In de praktijk blijkt het een enorme versneller van coachprocessen te zijn. Iets waar ik alleen maar heel blij van kan worden. Kijk ook op deze pagina voor resultaten.

Lees meer

Hoe zet ik PSYCH-K® in bij mijzelf?
Elke dag! Omdat ik mijzelf eigen heb gemaakt om continu te vertragen en sterk te luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft, kan ik snel de boodschap van mijn lichaam vertalen in een nieuwe doelovertuiging die stimulerend voor mij is.

Download de brochure PSYCH-K®
Brochure PSYCH-K

Reiki

Reiki betekent universele levensenergie. ‘Rei’ (wat universeel betekent) en ‘Ki’ (wat levensenergie betekent). Het is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op universele energie; door levensenergie te laten stromen helpt het blokkades weg te nemen en boost de energie het zelf herstellend vermogen van je lichaam.

Blokkades in je lichaam kunnen manifesteren op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Blokkades zorgen dat je energie niet goed meer stroomt. Als dat het geval is geeft dat klachten op de verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie, frozen shoulder, etc.). Reiki pakt de oorzaak aan; het ondersteunt je op de 4 niveaus en helpt je om weer in balans te komen.

Reiki is geen vervanging klassieke geneeskunde. Het kan wel een hele mooie aanvulling zijn als ondersteunende therapie om genezing te versnellen en/of pijn te verminderen. Je pakt klachten holistisch aan in plaats van enkel fysiek. Het is goed om te beseffen dat Reiki geen wondermiddel is dat je van al je klachten afhelpt. Het kan bijvoorbeeld geen gebroken been of kanker genezen.

Waarom zou je een Reiki behandeling willen?
Het is een manier om je gezondheid te verbeteren door het zelfherstellend vermogen van het lichaam een boost te geven, en om te groeien op persoonlijk gebied. Daarnaast helpt het je op mentaal gebied (zoals stress of chaos in je hoofd) en op emotioneel vlak (zoals opgekropte gevoelens). Ofwel: het is een holistische methode.

- Het helpt ontspannen en stress te verminderen.
- Verlichting van pijn en versnelling van genezing.
- Beter slapen, minder moe, meer focus en energie.
- Het helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen.
- Versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie/gevoel.
- Afvoeren van gifstoffen en versterking van je immuunsysteem.
- Het helpt bij het losbreken van oude patronen die je niet dienen.

Hoe gebruik ik Reiki?
Ik zet Reiki alleen in op specifiek verzoek van de coachee. Zie tarieven.

Hoe gebruik ik Reiki voor mezelf?
Reiki is gelukkig ook heel goed op mijzelf toe te passen. Door de verschillende handposities op mijzelf te plaatsen, laat ik de universele energie ook door mijn lichaam stromen en ruim ik blokkades en vastzittende energieën op.

Healy - de wearable voor een holistisch gezond leven

Alles in het lichaam heeft zijn eigen trillingsfrequentie. Wanneer deze frequenties verstoord worden, ontstaat er onbalans in ons lichaam en vermindert de functie van een cel, weefsel, orgaan of wat er dan ook verstoord is.

healy

Het lichaam zit zeer slim in elkaar. Wanneer iets niet helemaal 100% functioneert, heeft het lichaam allerlei manieren om het slecht werkende deel te compenseren. Zo probeert het lichaam balans en harmonie te behouden. Een lichaam is dus prima in staat om onbalans te compenseren, alleen kost dat erg veel energie en levert het stress op voor je lijf. Kortdurende stress is geen probleem, maar als stress lange tijd aanhoudt, dan ondervind je er last van. Denk aan lage weerstand, vage pijnen, vreemde kwaaltjes, allergieën, slecht slapen etc.

De Healy frequentieprogramma’s helpen het lichaam af te stemmen op de juiste frequenties. Vergelijk het met een stemvork voor de piano. Wanneer je piano niet goed is afgestemd, speelt hij valse noten. Zo is het met je lichaam ook. Dit kun je oplossen door gedurende een bepaalde tijd de juiste frequenties aan te bieden aan het lichaam, waardoor de verstoorde frequentie in het lichaam gelijk gaat lopen aan de frequentie die je aanbiedt. Je lichaam past de verstoorde frequentie aan aan het optimale signaal en reset zichzelf als het ware. Resultaat? Je lichaam pakt de optimale frequentie op en komt terug in balans waardoor het zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd.

Een frequentieprogramma bestaat uit vele verschillende frequenties. De volgorde en tijdsduur van de gebruikte frequenties ligt echter niet vast. In de Healy zit een sensor die iedere tien seconden analyseert welke frequentie op dat moment nodig is en voor hoe lang. Een behandeling met de Healy is daardoor nooit hetzelfde en geeft iedereen op ieder moment alleen wat hij nodig heeft… 
Lees verder op de site van Healy

Hoe gebruik ik Healy?
De Healy kan ik tijdens een coachgesprek inzetten als ondersteuning aan het transformatieproces. Met behulp van de Healy maak ik dan eerst een analyse (aura, emoties, etc.) zodat de Healy heel specifiek de juiste frequenties naar je lichaam kan sturen. De Healy is ook voor eigen gebruik aan te schaffen via de site van Healy (zie link). 
Ik gebruik de Healy alleen als ondersteuning van een andere behandeling. 

Hoe gebruik ik Healy voor mijzelf?
Wekelijks maak ik een analyse met de Healy op mijzelf. Aan de hand van de analyse werk ik dagelijks met de Healy frequentieprogramma’s om mijn lichaam te ‘ontstoren’ en zichzelf te resetten. Ondanks dat de Healy in de praktijk prachtige resultaten boekt, wordt deze nog niet erkend door de reguliere geneeskunde (zie disclaimer). 

DISCLAIMER:
Healy is een medisch product voor de behandeling van chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn en migraine en voor de ondersteunende behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie, angst en bijbehorende slaapstoornissen. Alle andere toepassingen van de Healy worden niet erkend door de reguliere geneeskunde, omdat de werking hiervan niet wetenschappelijk is aangetoond.

HeartMath - ontlaadt lichamelijke en mentale stress via je hartcoherentie

Met de HaertMath methode werk je aan het verhogen van je hartcoherentie. Hoe hoger de coherentie is, hoe gezonder en vitaler jouw lichaam is.

Wanneer je stress hebt, verandert er nog al wat in je lichaam. De korte uitleg: je ademhaling wordt oppervlakkiger, de hartslag gaat omhoog, er worden allerlei hormonen aangemaakt (adrenaline, nor-adrenaline, cortisol) die jouw lichaam in opperste staat van paraatheid brengen. Het zuurstofrijke bloed gaat vooral naar je ledematen toe (en dus niet of minder naar je organen), want je moet kunnen vechten of vluchten. Je begrijpt dat deze toestand niet te lang moet duren omdat je organen minder zuurstof krijgen. 

Maar het gevaar van vandaag is niet het gevaar van vroeger. Wat ons stress oplevert gaat niet zo snel meer weg; de vervelende baas, de overload aan informatie, de vervelende buren, etc. 

IBT

Inner Balance Trainer™

Onze stress stapelt zich snel op en wordt een ballast voor ons lichaam. Ons brein ratelt maar door en krijgen we met moeite stil. Het is dus heel moeilijk om via het brein de stress te verminderen. Met de Heartmath werk je via het lichaam naar je brein toe. Via het trainen van je ademhaling geef je het (reptielen)brein het sein dat het gevaar (de stressbron) weg is en dat het kan terugkeren naar ontspannen toestand. Het brein reageert ogenblikkelijk hierop door een signaal naar je lichaam te sturen dat de hormoonspiegels weer naar beneden kunnen. Het lichaam gaat weer terug naar de ontspannen (en gezonde) staat.

Hoe gebruik ik HeartMath?
Op de site van HaeartMath is de Inner Balance Trainer™ aan te schaffen die je als coachee thuis gebruikt om mee te trainen. De IBT zet ik vooral in om stress snel uit het lichaam te laten verdwijnen. Een combinatie tussen PSYCH-K® en de training van de hartcoherentie is het meest aan te bevelen.

Hoe gebruik ik HeartMath voor mijzelf?
Voor mijzelf gebruik ik de IBT om 3 tot 4 x per week mijn coherente ademhaling te trainen.

Ontvang 10 x per jaar mijn inspiratiemail

Tijdens mijn werk als coach en adviseur doe ik voortdurend nieuwe inzichten op, waardoor ik weer kan groeien in het begeleiden van individuele mensen en organisatieveranderingen.

Ik deel de inzichten, tips en leerervaringen graag met je via blogs en een inspiratiemail, zodat jij hier ook mee aan de slag kunt gaan voor jezelf en jouw organisatie. De mail stuur ik iedere eerste maandag van de maand, behalve in vakanties. 

Wanneer je deze mail ook wilt ontvangen, schrijf je dan hieronder in voor deze inspiratiemail. 

* indicates required
Vanuit welke rol heb je interesse?