REIKI

Ontdek de kracht van hartcoherentie en breng jezelf in balans

Met de HaertMath methode werk je aan het verhogen van je hartcoherentie. Hoe hoger de coherentie is, hoe gezonder en vitaler jouw lichaam is.

Wanneer je stress hebt, verandert er nog al wat in je lichaam. De korte uitleg: je ademhaling wordt oppervlakkiger, de hartslag gaat omhoog, er worden allerlei hormonen aangemaakt (adrenaline, nor-adrenaline, cortisol) die jouw lichaam in opperste staat van paraatheid brengen. Het zuurstofrijke bloed gaat vooral naar je ledematen toe (en dus niet of minder naar je organen), want je moet kunnen vechten of vluchten. Je begrijpt dat deze toestand niet te lang moet duren omdat je organen minder zuurstof krijgen. 

Maar het gevaar van vandaag is niet het gevaar van vroeger. Wat ons stress oplevert gaat niet zo snel meer weg; de vervelende baas, de overload aan informatie, de vervelende buren, etc. 

HeartMath - ontlaadt lichamelijke en mentale stress via je hartcoherentie

Onze stress stapelt zich snel op en wordt een ballast voor ons lichaam. Ons brein ratelt maar door en krijgen we met moeite stil. Het is dus heel moeilijk om via het brein de stress te verminderen. Met de Heartmath werk je via het lichaam naar je brein toe. Via het trainen van je ademhaling geef je het (reptielen)brein het sein dat het gevaar (de stressbron) weg is en dat het kan terugkeren naar ontspannen toestand. Het brein reageert ogenblikkelijk hierop door een signaal naar je lichaam te sturen dat de hormoonspiegels weer naar beneden kunnen. Het lichaam gaat weer terug naar de ontspannen (en gezonde) staat.

Hoe gebruik ik HeartMath?
Op de site van HaeartMath is de Inner Balance Trainer™ aan te schaffen die je als coachee thuis gebruikt om mee te trainen. De IBT zet ik vooral in om stress snel uit het lichaam te laten verdwijnen. Een combinatie tussen PSYCH-K® en de training van de hartcoherentie beveel ik met plezier aan.

IBT