Curriculum Vitae van Benno Rijpkema

Ik help mensen bewust te worden van de ervaringen die ze hebben opgedaan in hun leven.
Zodat ze bewust inzicht krijgen op hun invloed bij het ontstaan van die ervaringen.
Ik help ze in te zien dat die ervaringen - bekeken door een andere ‘bril’ - nu prachtige leermomenten zijn.
Leermomenten die hen helpen nieuwe gezondmakende en stimulerende overtuigingen te ontwikkelen.
Om ze vervolgens te faciliteren deze overtuigingen te implementeren in hun werk- en privéleven. 
Zodat ze uiteindelijk kunnen ZIJN wie ze diep van binnen al die tijd al waren.

handtekening%20Benno%20Rijpkema
5425%20kopiëren

Aanbevelingen

"Als voorzitter van Stichting Veiligheidszorg Smallingerland zocht ik een interim directeur/bestuurder die in staat was in korte tijd deze organisatie op de rit te krijgen. Het was een complexe taak waar mensen in hun kracht zetten een van de eerste uitdagingen was. Daarnaast moest de organisatie worden omgebouwd naar een Stichting die transparant en zakelijker moest ingericht met een duidelijke opdrachtgeverschap.
Benno heeft meer dan uitstekend deze opdracht op zich genomen. Zijn gedrevenheid, openheid, het kunnen trainen en mensen met verschillende achtergronden in hun kracht zetten heeft de SVS op de kaart gezet. Daarnaast heeft hij de toekomstscenario's helder naar voren gebracht. In praktijk betekende dit opheffen van de Stichting. Benno werd zowel door het bestuur als het personeel als boegbeeld gezien. Benno weet hoe ook een " slechte" boodschap kan worden neergezet als " wat nodig is". Daarnaast laat hij de mensen niet vallen maar zet zich persoonlijk in iedereen naar een nieuwe toekomst te begeleiden. Het laten zien van zijn eerlijkheid en oprechtheid, zijn hart en commitment is een sterk punt. Benno laat zien te kunnen opereren op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau. De communicatie naar het gemeentelijk apparaat is verfrissend."
Tjeerd van Bekkum, Burgemeester gemeente Smallingerland

"Benno Rijpkema heb ik leren kennen als een warme, betrokken en inspirerende coach. Al wandelend komt hij tot de kern van persoonlijke issues. Hij heeft me gespiegeld en wist me te raken met goeie vragen. De antwoorden kwamen vanzelf. Ook weet Benno het verankeren van nieuw gedrag te faciliteren door handvaten te bieden en altijd bereikbaar te zijn. Benno is voor mij echt een topcoach!”
Pieter Oegema, adviseur Provincie Fryslan

"Ik kan Benno aanbevelen aan iedereen die met twee benen op de grond staat, een nuchtere kijk op de wereld heeft en tegelijk durft te vertrouwen op zijn eigen gevoel en energie. Benno werkt op gevoel en kijkt wat het beste past in het contact en de opdracht. Hij geeft enorm veel energie en gaf mij stof tot nadenken en steun bij het vinden van antwoorden. Hij heeft me hard laten werken en heeft me zonder oordeel laten kijken naar mijn werk en wat ik doe.”
Danielle Kortleve, Juridisch regisseur (zelfstandig ondernemer)

"Benno was mijn coach om inzicht te krijgen in mijn volgende stappen. Al vanaf het begin was er een gevoel van vertrouwen en vertrouwdheid, twee zaken die ik nodig heb om mezelf te kunnen zijn. Hij heeft een rustige manier van praten, waarbij hij de juiste vragen stelt op het juiste moment. Hij wijst je niet de weg, maar geeft je het vertrouwen dat je zelf weet wat goed voor je is. Hij confronteert zonder te choqueren, leidt zonder je te laten lijden. Wijs maar niet betweterig. Een warm mens en een strenge leraar.
Benno’s manier van coachen paste perfect bij mij en ik kan iedereen aanraden om eens in gesprek te gaan.”
Peter Kuijpens, adviseur team Vastgoed Provincie Fryslan

"Benno Rijpkema is Positief XXL ,enthousiast , geen blabla , nuchter , humor! , luistert als de beste en je bent zo weer van hem af :-) ! Dat pleit voor hem als een coach met een uiterst goed scanvermogen over jou als persoon. Om zo tot inzichten te komen en te doen wat je van plan was !”
Vera Damhuis, leerkracht OBS De Twa Fisken

"Als je Benno je leven in laat wandelen komt er energie vrij. Energie om te leven in het hier en nu.
De bewustwording van mijn eigen Zijn en Kracht heeft mij doen inzien dat er al genoeg was/is. Leef NU, morgen bestaat niet en gisteren ook niet. Positieve mindset helpt mij verder op mijn weg in het ondernemerschap. Benno heeft deze weg met mij bewandeld en daar ben ik hem dankbaar voor. Hij laat je zien wat er al is, hij oordeelt niet.
Professioneel als Benno is staat en loopt hij naast je om jou een nog mooier MENS te laten zijn. Dank je wel Benno!”
Tineke van der Bij, imagoconsultant

"Benno is een daadkrachtig adviseur en coach die zijn bedrijfskundige knowhow weet te verbinden met de energie binnen organisaties. Hij inspireert, geeft energie en weet zo de doelen van organisaties haalbaar te maken.”
Gerrit van der Heide, executive coach

"Wij, WaHRMaanbevolen, hebben Benno leren kennen als een ervaren trainer, met een prettige persoonlijkheid, die op een doortastende wijze, samen met de groep, tot de kern van het vraagstuk komt.”
Martine van ’t Veld, WaHRMaanbevolen

"Benno zet mensen en organisaties daadwerkelijk in beweging. Hij is door zijn unieke aanpak in staat om in een korte periode het ware gezicht van een persoon te laten zien. Wie is de persoon, wat drijft hem/haar, wat wordt er van hem/haar verwacht. Werken met Benno is enerverend; het beïnvloed het denken en doen zichtbaar. Actiegericht, no-nonsense.”
Rein Benno van der Wal, accountant/partner DVEN accountants

"Ik mag nu terugkijken op een samenwerking van meer dan een jaar, waarin Benno en ik elkaar eens per 4 weken ergens in het midden van het land treffen en een dagdeel met elkaar doorbrengen. Het delen van ervaringen, het ontwikkelen en uitwerken van zakelijke ideeen, het leren van elkaar en het optimaal gebruik maken van zijn kennis en kunde, als het gaat om ondernemerschap, leiderschap en verkoop.
Hij is lastig en daardoor kundig als coach, want hij helpt mij om zo scherp mogelijk in de markt te blijven staan. Benno schroomt geen seconde om de meest lastige maar o zo essentiele vragen te stellen om de kern van zaken bloot te leggen.
Benno is naast zijn enthousiasme, zijn passie voor het vak en zijn analytische vermogen, een fantastisch klankbord en collega, die persoonlijke uitstraling, kracht, warmte en kwetsbaar tot een kunst verheven heeft.”
Hans Oelen, executive coach / eigenaar Palaver Trainingen

"Enthousiast, gedreven, humor, persoonlijk, punctueel en deskundig dat zijn de eigenschappen die als eerste bij mij opkomen, wanneer ik Benno moet beschrijven. Vanaf de offerte tot en met de eindevaluatie is het erg prettig samenwerken met Benno.
In het intakegesprek weet Benno tot de kern te komen en een klik te maken. Wat volgt is een op maat gemaakte offerte waarin het gesprek goed wordt verwoord en het plan van aanpak helder wordt geformuleerd. De enthousiaste wijze van coaching werkt zeer aanstekelijk en levert snel resultaat. Kortom ik kan een ieder Benno van harte aanbevelen!”
Wietse Smid, interim-manager

"Benno is an inspirator in the field of communication. We hired Benno for an incompany training. He was capable of pinpointing the different communication styles of our team members and how to recognize and use different styles in various circumstances. For our team this training was to the point, practical and inspiring!”
Yvonne van der Woude, projectleider

"Benno is een charismatische dienstverlener/ondernemer met veel gevoel voor de klant, als opdrachtnemer en als meedenker vanuit de klant van de opdrachtgever. Hij werkt snel en is communicatief vaardig en verplaatst zich makkelijk in zijn gesprekspartner(s).”
Gerben Nijholt, manager samenwerkende gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland

"We hebben Benno Rijpkema ingehuurd als begeleider van onze MT-tweedaagse. We zijn de tweedaagse gestart met een training in communicatiestijlen herkennen en toepassen. Zijn manier van trainen is open, indringend en vol humor. Hij zorgt ervoor dat je direct in de spiegel naar jezelf kijkt en tegelijkertijd herkend hoe anderen communiceren. Hij geeft concrete handvaten waarmee je in staat bent om elkaar sneller en beter te begrijpen, waardoor samenwerking vergemakkelijkt wordt. Naast dat Benno een goede trainer is is hij ook een plezierig mens om mee te sparren!”
Rosetta Kooistra, directeur FNV Bouw

"Het was een hele leuke en leerzame ervaring om met Benno samen te mogen werken. Hij is resultaatgericht, goed in staat om mensen te stimuleren, doortastend en heeft oog voor detail. Daarbij beschikt hij over een flinke dosis humor.”
Brechtje Rink, Juriste Bestuursrecht